Belang van Click-Through Rates: Wat is een goede CTR?

Belang click-through-rate

De click-through-rate is het aantal keren dat een link wordt gezien gedeeld door het aantal keren dat erop wordt geklikt. Deze ratio kan helpen bepalen of een internet marketing campagne succesvol is geweest.

Hoewel een hogere CTR over het algemeen als beter wordt gezien, is het niet eenvoudig om te weten wat dit percentage moet zijn. Dit verschilt ook heel erg per branche. Wat vertelt een click-through-rate ons precies en hoe analyseren we deze informatie?

Om de verkoop te laten stijgen, genereer je verkeer via verschillende kanalen zoals SEO of advertenties op sociale media. Dit zijn beproefde manieren om mensen naar je website te krijgen.

Hoe meer mensen op je link hebben geklikt, hoe hoger de CTR is. Maar hoe werkt dat precies?

 

Wat is click-through-rate?

Een doorklikratio is het aantal keren dat op een link wordt geklikt gedeeld door het totaal aantal weergaven. Dit percentage kan u vertellen of uw internet marketing campagne succesvol is geweest. Misschien wilt u het verbeteren door andere dingen te doen, zoals SEO of advertenties in de sociale media.

Maar CTR’s variëren sterk tussen industrieën dus het zal moeilijk zijn om ze te vergelijken tenzij je ook andere factoren in overweging neemt zoals conversiepercentages bijvoorbeeld.

Wat vertelt ons dit precies? We moeten ons concentreren op het krijgen van mensen naar onze website via verschillende bronnen, zoals marketing en reclame. Dit zal ons helpen meer artikelen te verkopen.

En we moeten onthouden dat ons doel niet altijd is om direct geld te verdienen. Ook voor de lange termijn is een relatie opbouwen met je audience belangrijk.

 

CTR verbeteren

Wat is een goede click-through-rate en hoe meet je die?

Een goede click-through-rate is alles boven 0,50%. Het is echter belangrijk om dit percentage te meten aan de hand van jouw eigen industriestandaarden en benchmarks.

Dit betekent dat als je producten verkoopt via een e-commerce website, dan kan een CTR van minder dan een procent niet erg succesvol zijn. Omgekeerd, als je een uitgever bent die afhankelijk is van advertentieklikken voor inkomsten, dan zou een veel hogere CTR als succesvol worden beschouwd.

Het meten van de CTR kan op een aantal manieren gedaan worden: handmatig of geautomatiseerd. De meest gebruikelijke manier om CTR handmatig te meten is door gebruik te maken van Google Analytics.

Je voegt simpelweg de code snippet toe aan de website en het zal alle gebruikersinteracties bijhouden, inclusief link clicks.

Het alternatief is het gebruik van een geautomatiseerde tool zoals bitly. Dit volgt alle kliks op een verkorte link en geeft gedetailleerde informatie.

Beide methoden hebben hun eigen voor- en nadelen. Welke methode je ook kiest, het is belangrijk ervoor te zorgen dat de verzamelde gegevens nauwkeurig zijn. Anders zal het moeilijk zijn om uw click-through-rate te verbeteren.

Waarom is CTR belangrijk voor je bedrijf

Er zijn een aantal redenen waarom de click-through-rate belangrijk is voor bedrijven.

De eerste reden is dat het kan helpen het succes van je internet marketing campagnes te bepalen. Als je een hoge CTR hebt, dan betekent dit dat jouw advertenties worden gezien en dat ze er vaker op klikken.

Deze mensen klikken door omdat je iets interessants hebt vermeld en ze daardoor meer over jou of je product willen weten.

Een andere reden is dat een hoge CTR kan helpen de verkoop te verhogen. Wanneer iemand op je advertentie klikt, is dat een indicatie dat ze geïnteresseerd zijn in wat je verkoopt. En als ze uw website bezoeken, is er een kans dat ze iets van je zullen kopen. Vooral als vraag en aanbod perfect gematcht zijn.

Een hoge CTR kan ook helpen bij het opbouwen van relaties met je publiek. Als je CTR laag is, betekent dit dat mensen je advertenties niet zien of je website niet vaak bezoeken. Wanneer je een goede relatie met iemand hebt, zullen ze terugkomen voor meer omdat ze je vertrouwen en aardig vinden.

Last but not least, kan het helpen om de hoeveelheid verkeer op je site te verhogen door hoger in de zoekmachine resultaten pagina’s (SERPs) te verschijnen. Je wilt zo hoog mogelijk komen, zodat meer mensen een aankoop doen.

Google waardeert je website beter, als je bezoekers ook positief over je website zijn. Dus klikken je bezoekers door en blijven ze langer op de website? Grote kans dat je stijgt op de zoekwoorden voor die pagina.

Hoe verbeter je de CTR?

Er zijn verschillende manieren waarop je de click-through-rate kunt verbeteren. De eerste is om ervoor te zorgen dat je advertentie of SEO titel een goede kop en beschrijving heeft.

Deze tekst moet interessant, informatief en behulpzaam zijn en het moet mensen motiveren om actie te ondernemen. Goede advertenties zullen hun best doen om de aandacht te trekken van degene op wie ze gericht zijn, zodat ze meer informatie willen over wat er wordt aangeboden.

Het volgende ding is om ervoor te zorgen dat deze advertentie zo veel gekwalificeerde leads mogelijk te bereiken. Je wilt niet dat iedereen doorklikt; je wilt alleen diegenen die interesse hebben in wat je aanbiedt, want dan zullen er minder verspilde kliks zijn

Je dient ook remarketingcampagnes opzetten met Google AdWords. Dit zet opzij een budget om mensen te targeten die al op uw website zijn geweest. De kans is groter dat ze geïnteresseerd zijn in wat u verkoopt en ze zijn ook gemakkelijker te converteren.

Als laatste: zorg ervoor dat de landingspagina goed ontworpen en gebruiksvriendelijk is. Als het moeilijk is om te vinden wat ze zoeken of als de lay-out verwarrend is, dan zullen mensen vertrekken zonder actie te ondernemen

Heb je een lage CTR? Maak je geen zorgen, er zijn manieren om het te verbeteren. Volg gewoon deze tips en zie hoe de click-through-rate begint te stijgen!

Wat is een hoge click through rate?

Een hoge CTR wordt over het algemeen beschouwd als iets meer dan 3%. Het is echter belangrijk om te onthouden dat dit getal zal variëren, afhankelijk van de industrie waarin je bevindt en de zoekwoorden waarop je op richt.

Als de CTR lager is dan drie procent, is er mogelijk ruimte voor verbetering. Uiteindelijk gaat het om de omzet die je draait. Staar je dus niet altijd blind op CTR cijfers.

Het belang van sociale media voor het verhogen van de click-through rates

Social media is een geweldige manier om je merk te laten groeien en de click-through-rate te verhogen. In sociale media kun je links van je blog of website delen die mensen zullen aanmoedigen om de website te bezoeken.

Je kunt ook communiceren met degenen die geïnteresseerd zijn in wat je verkoopt door commentaar te geven op hun berichten of vragen te beantwoorden die ze stellen over jouw product. Hoe bekender je bent als expert op dit gebied, hoe waarschijnlijker het is dat ze zaken met je willen doen!

Mensen houden ervan om interessante inhoud online te delen, dus zorg ervoor dat de inhoud opvalt tussen alle anderen. Dit betekent het creëren van unieke en boeiende inhoud die echte waarde biedt.

Handig om mee te nemen

Een hoger doorklikpercentage is niet alleen een teken van betere inhoud, het betekent dat je webpagina of marketingcampagne meer succes heeft. Er zijn veel manieren om deze metriek te verbeteren en het belangrijkste wat je kunt doen is mensen boeien met wat je schrijft. De titel telt erg zwaar mee. Het moet iets zijn dat mensen prikkelt om erop te klikken in hun nieuwsfeeds, zodat ze je blogbericht helemaal zullen lezen en je oproep tot actie aan het einde afmaken. Heb je tips om je click-through-rate te verbeteren? Laat het ons weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *