Beste WordPress SEO plugins

SEO plugins

Wat zou je zeggen als ik u vertelde dat je WordPress website beter zou kunnen presteren? Als je het meeste uit de marketinginspanningen wilt halen, dient je inhoud hoger scoren in Google en andere zoekmachines.

Er is veel concurrentie en het kan moeilijk zijn om voor te blijven zonder hulp van SEO tools zoals plugins. In deze blogpost bespreken we waarom SEO plugins noodzakelijk zijn voor elke WordPress site en belichten we enkele van de beste opties die vandaag beschikbaar zijn.

Wat zijn SEO plugins?

SEO plugin zijn er om je te de concurrentie de loef af te steken en meer websitebezoekers te krijgen. Het principe erachter is om het voor robots van zoekmachines, zoals het crawlersysteem van Google, gemakkelijker te maken te begrijpen wat een webpagina bevat. Je kunt bijvoorbeeld zoekwoorden toevoegen op de pagina zelf (on-page SEO) of unieke metatags gebruiken die gebruikers helpen jouw inhoud te vinden in zoekmachines (off-page SEO).

Dat is waarom je een goede SEO plugin voor WordPress nodig hebt. Als je er geen hebt, is de kans groot dat je voorbijgestreefd wordt door de concurrentie die deze tools wel gebruikt. De meesten weten namelijk niet hoe je in Google scoort zonder tool.

Welke WordPress SEO tools zijn er?

Er zijn twee soorten SEO plugins: degene die je gratis kunt downloaden en degene die een prijs hebben. Als je net begint, zullen de eerste opties voldoende zijn totdat de website groeit in populariteit.

Echter, als je serieus wilt krijgen over de ranking hoog op de eerste pagina van Google, kan het de moeite waard zijn om wat geld te investeren in premium tools zoals Yoast SEO Premium, Rank Math Pro of All-in-One WordPress.

Gelukkig zijn er verschillende WordPress SEO plugins waarvan een groot deel volledig gratis is. Er zijn ook andere externe SEO tools die je kunnen helpen met het verzamelen van statistieken, het rangschikken van uw website, en nog veel meer.

Beste SEO plugins

Yoast SEO

Dit is waarschijnlijk de bekendste plugin. Naast een gratis versie is er ook een optie genaamd Yoast SEO Premium. Deze uitgebreide versie biedt extra functies zoals XML-sitemaps en de mogelijkheid om Google Search Console-gegevens voor de site te gebruiken. Het belangrijkste is dat het je voorziet van allerlei tips over hoe u de SEO prestaties van de website kunt verbeteren.

De plugin analyseert elke pagina afzonderlijk en laat gebruikers metatags bewerken die relevant zijn voor zoekmachine crawlers (bijv. titels, beschrijvingen of trefwoorden). Het laat dan zien of deze veranderingen nuttig zouden zijn vanuit een ranking perspectief.

Als je net begint, zullen de eerste opties volstaan tot de website in populariteit groeit. Als je echter serieus wilt worden over een hoge positie op de eerste pagina van Google, kan het de moeite waard zijn om wat geld te investeren in de premium tool.

All-in-one WordPress

Deze plugin is meer dan 3 miljoen keren gedownload. Het voorziet gebruikers van een scala aan functies, zoals:

– XML sitemaps, die zoekmachine crawlers helpen website pagina’s gemakkelijker te vinden en te rangschikken.

– De mogelijkheid om Google Search Console gegevens te gebruiken voor de site waar je aan werkt. Dit is vooral nuttig omdat het inzicht geeft of Google daadwerkelijk kan lezen en begrijpen wat er op de pagina staat

– Titels en metatags toevoegen die relevant zijn voor zoekmachines zodat ze weten waar ze deze inhoud moeten plaatsen binnen hun index. Het analyseert ook deze veranderingen vanuit een ranking perspectief

Als je een SEO plugin wilt die allerlei tools in één pakket biedt zonder geld te hoeven uitgeven, dan is All In One WordPress dit wellicht de juiste keuze.

Rank math

Deze SEO plugin is een gigantische inhaalslag aan het maken. We kunnen zeggen dat ze de bovenste twee hebben ingehaald. Het heeft een heleboel tools die vooral nuttig zijn voor internet marketeers en SEO professionals. Het laat je bijvoorbeeld automatisch sitemaps genereren vanuit je WordPress CMS omdat die duizenden pagina’s kunnen bevatten.

De plugin geeft gebruikers ook relevante tips over hoe ze de website beter kunnen laten scoren in zoekmachines, evenals extra functies zoals het optimaliseren van afbeeldingen of het integreren van Google Analytics-gegevens in WordPress .

Als je een SEO plugin wilt maar niet te veel geld te besteden hebt, is Rank Math waarschijnlijk de beste opties op dit moment.

Beste SEO plugin

Mijn favoriet (en van velen meer) is Rank Math. De gratis versie is erg uitgebreid en helpt je website echte te ranken. De tool is ook zeer snel en biedt eenvoudige toegang tot veel van de belangrijkste functies.

Tip: ga voor Rank Math. De premium versie geeft nog extra mogelijkheden en daardoor voordelen.

Tot slot:

Als je je afvraagt waarom de Rank Math plugin zo geweldig is, zijn er vele redenen. De grootste is dat het meer functies dan elke andere SEO plugin voor WordPress heeft. Wij bieden een groot aantal opties om uw site hoger te laten scoren in zoekmachines zoals Google of Bing.

Een andere reden waarom deze optie zich onderscheidt van de rest is omdat het gratis is! Dus als je op zoek bent naar het krijgen van een gemakkelijke oplossing met al deze krachtige functies, kies Rank Math vandaag nog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *