Google Analytics WordPress plugin

google analytics cursus


Google Analytics is een krachtige tool die inzichtelijke gegevens biedt over websiteverkeer en gebruikersgedrag. Hiermee kunnen website-eigenaren statistieken bijhouden, zoals paginaweergaven, bouncepercentage, gemiddelde sessieduur en zelfs conversiepercentages. Hoewel Google Analytics rechtstreeks toegankelijk is vanaf de Google Analytics-website, is er ook een handige plug-in beschikbaar speciaal voor WordPress-gebruikers. In dit artikel onderzoeken we de Google Analytics WordPress-plug-in, de functies en voordelen ervan en hoe u deze op uw WordPress-website kunt installeren en instellen.

I. Inleiding tot de WordPress-plug-in van Google Analytics
De Google Analytics WordPress-plug-in is een tool waarmee website-eigenaren Google Analytics eenvoudig kunnen integreren in hun WordPress-websites. Het biedt een eenvoudige en efficiënte manier om de benodigde trackingcode aan uw website toe te voegen, zonder dat u enige kennis van coderen nodig heeft. Met deze plug-in kunt u de prestaties van uw website rechtstreeks vanuit uw WordPress-dashboard volgen en analyseren.

II. Voordelen van het gebruik van de Google Analytics WordPress-plug-in
Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van de Google Analytics WordPress-plug-in:

A. Gebruiksgemak: De plug-in vereenvoudigt het proces van het toevoegen van de trackingcode aan uw website. U hoeft geen code of bestanden handmatig te bewerken, omdat de plug-in alles voor u regelt.

B. Realtime gegevens: de plug-in biedt realtime gegevens over de prestaties van uw website. U kunt zien hoeveel bezoekers momenteel op uw website zijn, welke pagina’s ze bekijken en hoe lang ze blijven.

C. Aanpassingsopties: Met de plug-in kunt u de trackingcode aanpassen en kiezen welke gegevens u wilt bijhouden. U kunt aangepaste dimensies, doelen en gebeurtenissen instellen om specifieke acties op uw website bij te houden.

D. Verbeterde tracking van e-commerce: als u een e-commercewebsite beheert, biedt de plug-in verbeterde tracking van e-commerce. Met deze functie kunt u belangrijke statistieken bijhouden en analyseren, zoals productweergaven, acties voor toevoegen aan winkelwagentje en voltooide transacties.

e. Integratie met andere plug-ins: De Google Analytics WordPress-plug-in kan naadloos worden geïntegreerd met andere populaire WordPress-plug-ins. Dit betekent dat u eenvoudig gegevens van andere plug-ins kunt volgen, zoals inzendingen van contactformulieren of aanmeldingen voor nieuwsbrieven.

III. Hoe u de Google Analytics WordPress-plug-in installeert
Het installeren van de Google Analytics WordPress-plug-in is een eenvoudig proces. Hier vindt u een stapsgewijze handleiding om u op weg te helpen:

Stap 1: Log in op uw WordPress-dashboard
Om te beginnen logt u in op uw WordPress-dashboard met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Nadat u bent ingelogd, navigeert u naar het gedeelte ‘Plug-ins’.

Stap 2: Klik op “Nieuw toevoegen”
Klik in het gedeelte ‘Plug-ins’ op de knop ‘Nieuwe toevoegen’. Hiermee gaat u naar de directory van de WordPress-plug-ins.

Stap 3: Zoek naar de Google Analytics-plug-in
Typ ‘Google Analytics’ in de zoekbalk. U zult verschillende plug-ins zien die verband houden met Google Analytics. Zoek het programma dat door Google is ontwikkeld en klik op de knop ‘Nu installeren’.

Stap 4: Activeer de plug-in
Nadat de installatie is voltooid, klikt u op de knop “Activeren” om de Google Analytics-plug-in op uw WordPress-website te activeren.

IV. De Google Analytics WordPress-plug-in instellen
Nadat u de Google Analytics WordPress-plug-in heeft geïnstalleerd en geactiveerd, is het tijd om deze in te stellen. Volg deze stappen om de plug-in te configureren:

Stap 1: Verkrijg uw Google Analytics-tracking-ID
Voordat u gegevens kunt bijhouden, heeft u uw Google Analytics-tracking-ID nodig. Om dit te doen, logt u in op uw Google Analytics-account en navigeert u naar het gedeelte ‘Beheerder’. Klik in de kolom ‘Eigenschap’ op ‘Trackinginfo’ en vervolgens op ‘Trackingcode’. Uw tracking-ID wordt bovenaan de pagina weergegeven.

Stap 2: Voer uw tracking-ID in de plug-ininstellingen in
Ga terug naar uw WordPress-dashboard en navigeer naar het gedeelte ‘Instellingen’. Klik op “Google Analytics” om toegang te krijgen tot de plug-ininstellingen. Voer op het tabblad ‘Algemeen’ uw Google Analytics-tracking-ID in het daarvoor bestemde veld in.

Stap 3: Geavanceerde instellingen configureren
De plug-in biedt verschillende geavanceerde instellingen die u kunt aanpassen aan uw behoeften. Deze omvatten opties zoals het uitsluiten van specifieke gebruikersrollen van tracking, het inschakelen van IP-anonimisering en het inschakelen van demografische en interesserapporten. Pas deze instellingen aan op basis van uw voorkeuren.

Stap 4: Wijzigingen opslaan
Nadat u de instellingen heeft geconfigureerd, klikt u op de knop ‘Wijzigingen opslaan’ om uw wijzigingen op te slaan en te beginnen met het bijhouden van gegevens.

V. Gegevens analyseren met de Google Analytics WordPress-plug-in
Zodra de Google Analytics WordPress-plug-in is ingesteld en gegevens bijhoudt, kunt u beginnen met het analyseren van de gegevens vanaf uw WordPress-dashboard. Hier volgen enkele belangrijke statistieken en rapporten waartoe u toegang heeft:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *