Yoast SEO

yoast seo

Yoast SEO is een plugin voor WordPress die uw website help om hoge posities in de zoekresultaten van Google te krijgen. Het biedt vele mogelijkheden, waaronder het automatisch aanpassen van meta-informatie, het bewerken van postomschrijving en titels zodat ze meer relevant zijn op zoekwoorden die gebruikers intypen in Google, en nog veel meer.

Deze blogpost gaat over hoe Yoast seo ons helpt om onze site hoger in de resultatenlijst te plaatsen in Google. Dit door je on-page SEO te verbeteren.

 

Is Yoast gratis?

Yoast SEO is een gratis plugin. U betaalt alleen maar voor de premium uitbreidingsmogelijkheden, zoals Google Analytics integratie en ondersteuning van social media kanalen.

Betere posities

 

Hoe werkt SEO met Yoast?

Zoekmachines houden van duidelijkheid. Ze willen weten waar je blog over gaat, zodat ze zo goed mogelijk met het resultaat van jouw zoekopdracht rekening kunnen houden. Dit betekent dat SEO belangrijk is voor iedere blogger die af en toe eens in de ranking wil opduiken.

Het kan dan ook gebeuren dat je veel tijd besteed aan het onderzoek naar welke woorden er gebruikt mogen worden om meer volgers te trekken of nieuwe lezers te generen. Deze vul je in bij de titel en metatag. Dit helpt zoekers in Google om te klikken op jouw website.

 

Wat doet de Yoast SEO plugin?

De Yoast SEO plugin speelt in op deze behoefte. Hij helpt je met het vinden van potentiële zoektermen en geeft aan hoeveel bezoekers per maand ze weten te genereren. De onderdelen die hij kan helpen zijn:

– Titels vernieuwen of optimaliseren

– Tussenkopjes, subrubriekslijsten en laatste berichten schrappen

– Contentbewust verbeteren

Het voordeel is dat de plugin eenvoudig wordt geïnstalleerd via WordPress. Iedere leek kan zo yoast seo invullen in het dashboard van zijn website.

Maar hoe kan je de plugin installeren?

Je laadt hem op via WordPress, na installatie moet hij wel even worden geactiveerd

Wat is SEO Yoast premium?

De Yoast SEO plugin heeft twee versies: Yoast SEO gratis en Yoast SEO premium. De yoast seo Premium is meer geschikt voor hogere bedrijven, of mensen die geïnteresseerd zijn in de onderzoeksfunctie van het programma.

Zo kan je bijvoorbeeld bepalen welke zoekwoorden op jouw website ervaren een goede ranking met betrekking tot Google-resultaten, terwijl de gratis variant hier niet over beschikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *