Gebruiker toevoegen in Google Analytics

Gebruiker toevoegen in Google Analytics

Gebruiker toevoegen in Google Analytics

Leer hoe u een gebruiker kunt toevoegen in Google Analytics

Google Analytics is een krachtige tool die website-eigenaren helpt om inzicht te krijgen in het verkeer op hun site. Het toevoegen van gebruikers aan Google Analytics is een belangrijke stap om samen te werken met andere teamleden of externe partijen. In dit artikel zullen we dieper ingaan op hoe u een gebruiker kunt toevoegen in Google Analytics, zodat u samen kunt werken aan het verbeteren van uw websiteprestaties.

Inhoudsopgave:

 • Introductie
 • Stappen om een gebruiker toe te voegen in Google Analytics
 • Permissies instellen voor gebruikers
 • Veelgestelde vragen over gebruiker toevoegen in Google Analytics
 • Conclusie

Stappen om een gebruiker toe te voegen in Google Analytics

Het toevoegen van een gebruiker aan Google Analytics is een eenvoudig proces dat in een paar stappen kan worden voltooid. Volg deze stappen om een nieuwe gebruiker toe te voegen:

 1. Log in op uw Google Analytics-account
 2. Ga naar de beheerdersectie
 3. Selecteer het account waar u de gebruiker aan wilt toevoegen
 4. Klik op ‘Gebruikersbeheer’
 5. Klik op het pluspictogram om een nieuwe gebruiker toe te voegen
 6. Voer het e-mailadres in van de persoon die u wilt toevoegen
 7. Kies de juiste permissies voor de gebruiker
 8. Sla de wijzigingen op

Door deze stappen te volgen, kunt u eenvoudig een nieuwe gebruiker toevoegen aan uw Google Analytics-account en hen de toegang geven die ze nodig hebben om te helpen bij het analyseren van websitegegevens.

Permissies instellen voor gebruikers

Het is belangrijk om de juiste permissies in te stellen voor gebruikers die toegang hebben tot uw Google Analytics-account. Er zijn verschillende niveaus van toegang die u kunt toewijzen aan gebruikers, waaronder:

 • Beheerder: Heeft volledige controle over het account, inclusief het toevoegen van nieuwe gebruikers en het instellen van doelen.
 • Bewerker: Kan gegevens bewerken, doelen instellen en rapporten bekijken.
 • Lezer: Kan alleen rapporten bekijken en geen wijzigingen aanbrengen.

Door de juiste permissies in te stellen, zorgt u ervoor dat gebruikers alleen toegang hebben tot de gegevens die ze nodig hebben en voorkomt u ongeautoriseerde wijzigingen aan uw account.

Veelgestelde vragen over gebruiker toevoegen in Google Analytics

Hoe kan ik een gebruiker verwijderen uit Google Analytics?

Om een gebruiker te verwijderen uit Google Analytics, gaat u naar de beheerdersectie, selecteert u de gebruiker die u wilt verwijderen en klikt u op ‘Verwijderen’.

Kan ik meerdere gebruikers tegelijk toevoegen in Google Analytics?

Nee, op dit moment kunt u slechts één gebruiker tegelijk toevoegen in Google Analytics. U kunt echter meerdere gebruikers snel achter elkaar toevoegen.

Welke permissies moet ik toewijzen aan een externe marketingpartner?

Voor een externe marketingpartner is het meestal voldoende om hen bewerkingsrechten toe te wijzen, zodat ze gegevens kunnen analyseren en doelen kunnen instellen.

Conclusie

Het toevoegen van gebruikers in Google Analytics is een essentiële stap om samen te werken aan het verbeteren van de prestaties van uw website. Door de juiste stappen te volgen en permissies in te stellen, kunt u ervoor zorgen dat uw team effectief kan samenwerken en de inzichten kan verkrijgen die ze nodig hebben. Blijf uw gebruikers beheren en optimaliseer uw Google Analytics-account voor maximale efficiëntie.

Bezoek de Google Analytics website


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *